>

Сила, яка дарована нам небесами

Воскресіння Ісуса Христа

Славні дні настали зараз. Ми так довго до них готувались насамперед серцем і душею. Воскресіння Господа Ісуса Христа — неймовірна подія, яка перевернула життя всієї земної кулі, як і життя кожного з нас. Адже тепер напевне знаєм — ми не одинокі.

Нова заповідь любові

Великдень — одне із найвеличніших християнських свят, яке надихає на зміни, дає сподівання на краще і стверджує перемогу життя над смертю. Радіють йому і дорослі, і малеча. Цей день сповнений світлом, яке ніби пронизує все оточуюче, проходить через кожну клітиночку тіла і говорить до наших сердець неймовірну новину: «Христос воскрес!»

Не просто цей день, а вся суть цього свята трансформує нас. Бо саме у цьому його зміст — аби ми так вдивилися у вічі, у серце Творця, щоб наше єство відступило, полишило грішні думки та справи, неправильні висновки, нерівні шляхи, і повернулося до того стану, в якому створив нас Господь. Аби ми стали його образом та подобою. Із добрими відкритими серцями до всякого болю та чужих бід. Із бажанням змінювати світ на краще. Із великою любов’ю до ближнього, не меншою ніж до себе. Бо саме це заповідав нам Божий син, коли був тут на землі:

«Нову заповідь даю вам, щоб ви любили один одного! Як я був полюбив вас, так любіте і ви один одного!» (Біблія, Йоана 13:34).

Заради такої зміни нас — свого улюбленого творіння — він і постраждав невинно. Те, що, здавалося б, було абсолютно неможливо, сталося. Великий Бог Ісус Христос прийшов на землю у вигляді звичайної людини, прожив тут земне життя, розділивши із людьми їх біди, турботи, поневіряння. Абсолютно безгрішний та досконалий був звинувачений, страчений у великій ганьбі. А потім перекреслив усі плани пітьми.

Бачити серцем

Все, що тоді сталося, спочатку здавалося повною поразкою. Святе письмо пише про те, що весь ад після страти Ісуса вже відзначав перемогу. Адже того, хто погрожував його існуванню, не стало. Звістку Божого сина про примирення людства із Творцем, про спасіння не прийняли. Здавалося б, пітьма тепер може взяти верх над нами.

Та не всьому очевидному треба вірити. Необхідно дослухатися до голосу серця, в якому говорить Істина. І завжди пам’ятати, що Бог ніколи не обманює. Раз він пообіцяв не залишити — так і зробить. Якщо обіцяв дати перемогу — вона відбудеться. Проголосив, що ми матимемо не просто життя, а повноцінне, процвітаюче і сповнене всього найкращого — то ніхто не може цього перекреслити та відмінити.

Велич Божого слова та Божої любові перемогла. Христос отримав перемогу над злом та смертю, відібрав у неї владу над людством. Він воскрес, і силу воскресіння передав нам.

А це значить, що, якщо ми будемо визнавати його своїм Богом, то матимемо силу приносити добрі зміни як у своє життя, так і у життя наших рідних, близьких, своєї громади та країни. Так, саме таку велику владу нам вручено тією жертвою на хресті, де був розп’ятий наш Спаситель.

«Смерте, де твоя перемога? Де твоє, смерте, жало?» (Біблія, 1 Коринтянам 15:55)

Адже разом із ним були розп’яті наші поневіряння, туга, нестатки, біди та негаразди.

Сила змін

Тепер у нашій владі втілювати всі найкращі плани у життя, та приносити позитивні зміни. Звичайно, до цього треба докласти багато зусиль та наполегливості, але пам’ятаючи, що на нашому боці Великий Бог, ми все можемо здолати, і зробити наші міста і села, всю нашу Україну процвітаючою державою. Адже Господь дав нам настанову бути гарними господарями нашої землі, відповідати за неї, шанувати та вдосконалювати. Тим більше, що Слово Боже каже, що то достойний труд, який поклав на нас Господь.

І ми будемо працювати на благо своєї землі як каже апостол Павло:

«…знаючи, що ваша праця в Господі не даремна» (Біблія, 1 Коринтянам 15:58).

Бог дав нам заповідь відповідальності за місце де ми живемо. Він хоче, аби ми протистояли злу, аби з нашої землі пішло зло, яке зараз заполонило села та міста: сирітство, нестатки, наркоманія, алкоголізм, корупція… Цей список можна продовжувати та продовжувати. Та сила реформації нам дана небесами. За нею заплачено кров’ю нашого Бога.

І зараз у ці пасхальні дні, коли ми, представники численних християнських конфесій йдемо до різних храмів, ми однаково дякуємо Богу за те, що він виконав свою обіцянку. Він нас врятував, і дав можливість творити все краще. І в наших руках робити добро. Давайте будемо пам’ятати таїнство воскресіння, коли те, що здавалося повною поразкою, насправді було величезною перемогою. Це послання крізь тисячоліття дійшло і до нас. Якщо нам здається, що на нашій землі суцільні негаразди, нам треба з Божою допомогою втілювати свої плани у життя, і перемога буде.

Тож дякуємо Богу за все! За його безмірну любов та жертву. За виконане слово! Бог з нами!

Юліана БОГДАНОВИЧ

Поделиться статьей в социальных сетях: