>

У Вилковому з’їли 5 рекордних тонн рибної юшки

П’ять рекордних тонн рибної юшки, майстер-класи від шеф-кухарів та найяскравіші бессарабські мотиви. Так можна коротко описати атмосферу фестивалю «Дунайські гостини», який триває у місті Вилкове. Побував на одному з наймасштабніших гастрономічних заходів регіону й голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов разом з сім’єю, повідомляє ОДА.

«В Одеській області багато сіл та міст, які гідні заходів такого рівня. Але такої атмосфери, як у Вилкове, неможливо ніде відчути. Тут є гарна природа, річка Дунай та чудові люди. Звідси везуть дунайський оселедець, полуницю та найсмачніше вино. Я впевнений, що той шлях розвитку туризму, який ми розпочали, стовідсотково відкриє світові Одеську область по-новому. Сьогодні у Вилкове гастрономічний фестиваль, в іншому районі проходить фестиваль бринзи, скоро проведемо фестиваль вина в Одесі. Тож, нам є куди запрошувати гостей»,— підкреслив Максим Степанов.

На фестиваль у Вилкове завітали понад дві тисячі відвідувачів — люди проводили дозвілля, куштуючи жаб’ячі лапки, мамалигу, десерти з полуниці, сирні делікатеси та інші страви.

Фестиваль відвідав Міністр культури України Євген Нищук, який відзначив унікальність Бессарабії.

«Це фантастичне місце. Про Вилкове і прекрасну Одещину вже ходять легенди. Мені приємно опинитися сьогодні на такому яскравому фестивалі. Я вдячний Одеській обласній державній адміністрації, районній владі та всім, хто долучився до організації такого надзвичайного заходу», — наголосив Євген Нищук.

Кулінарне досягнення «Дунайських гостин» внесли до національного реєстру. Усі бажаючі змогли безкоштовно скуштувати рибну юшку, приготовану за традиційним липованським рецептом.

Окрім того, гості фестивалю скорист

Поделиться статьей в социальных сетях: